Logo Logo
La Plantation Kampotský pepř černý celý 50 g
La Plantation Kampotský pepř černý celý 50 g
Krátky popis Diskontní produkt La Plantation Kampotský pepř černý celý 50 g od výrobce La Plantation u nás najdete po slevě od 249 Kč.
Obvyklá cena
  • 249
  • 299 Kč
  • 17 %
Výrobce/Značka
La Plantation
EAN 8847103551181
Hodnocení
(Celkem 27 hodnocení )
Kampotský pepř černý Nejvíce známá podoba plodů rostliny  Piper nigrum.  Zelený pepř je  ručně sklízený  a po několik dní  sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce. Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s  tóny eukalyptu a máty  v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako  unikátní fermentovaný pepř. Jak vzniká Kampotský pepř? Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně. Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována  maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována.   Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny , během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.   Po usušení jsou  jednotlivá zrnka tříděna ručně  a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující  přísná kritéria PGI  mohou opustit region Kampot s označením  Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále. Použití černého Kampotského pepře: Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek. Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě. Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř. Kde se pěstuje Kampotský pepř La Plantation? Do České republiky se dováží tento  nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži , dodavatelem je farma La Plantation.   Nathalie Chaboche a Guy Porré  jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na  Kampotský pepř a další koření  v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě  s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu,  pomoc menším farmářům  s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný  projekt Les Écoles De La Plantation  - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu. Produkty La Plantation si již získaly  přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů  a jsou držiteli několika  prestižních ocenění !.
Značky La Plantation
Váha 50 g
Další produkty od výrobce La Plantation
Další produkty v kategorii Koření