ZEN Kiritsuke nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ - proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne). Čepel je zhotovena z extrémně tvrdé japonské VG 10 oceli o tvrdosti 61 HRC , která zaručuje noži vynikající ostrost a trvanlivost. Jádro je obložené vysoce kvalitní nerezovou ocelí z obou stran. Důlkování od kladiva na horní části čepele dodává nožům působivý vzhled. Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty , která se příjemně drží, mokrá neklouže a je velmi odolná. Rukojeť je dokonale vyleštěna a pevně připojena pomocí 2 nerezových nýtů. Použití a péče: Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu. Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí. Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem. Nože nemyjte v myčce na nádobí. Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí. Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Soubory ke stažení Pokyny pro používání japonských nožů Yaxell.
Značky |
Yaxell |
Délka čepele |
20 cm |
Počet vrstev oceli |
37 |