Logo Logo
Don Marco´s Pastrami - New York Set
Don Marco´s Pastrami - New York Set
Krátky popis Unikátní produkt Don Marco´s Pastrami - New York Set od výrobce Don Marco´s BBQ u nás najdete výhodně od 589 Kč.
Obvyklá cena
  • 589
Výrobce/Značka
Don Marco´s BBQ
EAN 4260266354330
Hodnocení
(Celkem 28 hodnocení )
Sada obsahuje přesné pokyny, díky nimž je pro vás velmi snadné dokončit první, druhý nebo dokonce třicátý kousek pastrami.   V přiložené 12stránkové brožuře (v německém jazyce) také najdete užitečné tipy, triky a základní znalosti o pastrami. Pokud si chcete poprvé připravit pastrami sami, přečtěte si prosím tento návod na zpracování až do konce, aby byly zodpovězeny vaše nejdůležitější otázky a mohli jste začít. Co je k této sadě potřeba navíc? Odpovídající kus (hovězího) masa Pokud možno mělkou misku, do které se kus masa vejde pro naložení a nakořenění. Vakuovačka s přiměřeně velkými sáčky na maso. Chladnička s dostatečným prostorem pro uchování masa alespoň 10-14 dní. Varné zařízení pro přípravu - nejlépe smoker, případně gril na dřevěné uhlí, plyn nebo pelety s možností uzení. Trouba by měla být až poslední možností. Protože pak vaříte za „normálních“ okolností bez kouře. Ale… každý se může rozhodnout sám, jak voní jeho kuchyně. Z čeho se vyrábí pastrami? Původně se pastrami v zemi původu (zřejmě Rumunska) připravovalo z levných husích prsou. V nové domovině rumunští imigranti upravili přípravu na místní levné kusy masa. Vzhledem k tomu, že hovězí maso bylo levnější, používalo se hovězí hrudí nebo pupek/flank steak. V současnosti se většinou používá právě hovězí hrudí. Pastrami lze ale připravit i z krůtích prsou nebo filetu lososa. Jak se  pastrami připravuje Způsobů přípravy pastrami je několik. Já mám odzkoušený takový postup, kdy po naložení a okořenění maso griluji ve Weber Smokey Mountain  při teplotě 110 ° C za přítomnosti kouře (používám dřevěné špalíky na zauzování v grilu ) do vnitřní teploty 70° C. Pak maso zabalím do alobalu a pokračuji do vnitřní teploty 94-96° C. Maso vyjmu z grilu, vložím takto v alobalu do coolboxu (polystyrenové krabice) a nechám hodinu odpočinout. Pak ho teplé krájíme na slabé plátky. Druhým způsobem je, že po dosažení vnitřní teploty 70 ° C maso přemístíte na pařák do hrnce s vodou a maso tepelně upravíte párou do požadované měkkosti.    .
Značky Don Marco´s BBQ
Váha 650 g
Další produkty od výrobce Don Marco´s BBQ
Další produkty v kategorii Jednodruhové koření